top of page

Det beste du kan gjøre for huden din om vinteren, og slik gjør du det

Updated: Apr 10


Har du merket at huden blir tørrere når det blir kaldere i luften? Det er ingen tilfeldighet. Heldigvis finnes det gode råd for å bevare sunn og fin hud.
Høsten og vinter betyr lavere temperaturer og kaldere luft. Du merker kanskje hvor fin huden er om sommeren, og at den mister både glød og spenst om vinteren? Det er helt naturlig. Temperatursvingninger tærer på huden – Om vinteren er det ofte store forskjeller på temperaturen ute og inne, og store temperaturforandringer , UVA stråler er en av hudens verste fiender. I tillegg er luften inne ofte tørr fordi man varmer den opp. Da blir forskjellen på luften inne og ute veldig stor, og hyppig og brå forandring er en påkjenning for huden. Bor man i et nordisk klima, er det vanskelig å unngå akkurat det. Men i hvor stor grad overgangen blir en utfordring, kommer an på hudhistorikken og hvilke forholdsregler du tar. Særlig de som plages av hudproblemer fra før vil merke en forverring på vinterhalvåret, men også for dem er det mulig å gjøre tiltak som kan hjelpe på problemet.

Det viktigste her er gode hudpleierutiner tilpasset hudtilstand med god rens/peeling, vitamin A , C for ikke snakke om profesjonell dyp-rengjøring av huden for å optimalisere effekten av dine hverdags rutiner.

For å forebygge og ikke minst reparere tørr vinterhud er det et par enkle grep du kan ta:

Beskytt huden med klær!

1. Bruk en mildere ansiktsrens om vinteren (og ALDRI såpe i ansiktet) - gode renser å bruke om vinteren er All in One Cleanse

2. Bruk et serum som gir fukt og virker beroligende

3. Dagkrem med SPF, kuldekrem hvis du er mye ute.

4. Nattkrem som inneholder vitamin A.

FÅ de beste rådene: Er du usikker på hvilken produkter du skal velge?

Vi hjelper deg gjerne og gir deg de beste ekspertrådene innen hud, helse og velvære.

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page