top of page

DE VIKTIGSTE VITAMINER KROPPEN MÅ HA.

Updated: Apr 10

De utfører essensielle oppgaver i kroppskjemien, og uten dem vil du fort merke det på allmenntilstanden din. Her er de fem viktigste vitaminene du må passe på å få i deg.

1-Vitamin C /Det styrker immunforsvaret, og beskytter dermed mot både bakterier og virus. I tillegg til dette hjelper C-vitamin med å senke kolesterolinnholdet i blodet, det styrker cellene og det fremmer sårheling.

2- Vitamin Vitamin D sørger for at kroppen din tar opp nok kalsium fra tarmen. Og kalsium er det kjemiske navnet på kalk, som sørger for styrking av skjelettet vårt.

3- Vitamin Vitamin B2 er det viktigste b-vitaminet for styrking av hår, hud og negler. Dette vitaminet finner du i meieriprodukter som melk og ost, i tillegg til kjøtt, fisk, egg og kornprodukter. 4- Vitamin E-vitamin E kan også hjelpe til med å hindre koronar hjertesykdom, en sykdom hvor blodårene som forsyner hjertet med blod blir trange. Du får i deg vitamin E med de fleste kosttilskudd. Naturlig finnes vitaminet i en rekke grønnsaker som brokkoli, spinat og rosenkål. Du får også vitamin E fra egg, platemargarin, nøtter og bønner.

18 views0 comments
bottom of page