top of page

Nyttig informasjon om sol

Updated: Apr 8

HAR DU BLITT SKIKKELIG SOLBRENT? Dette gjør du- og dette bør du ikke gjøre Overdreven soling kan gi konsekvenser. Gjentatt solforbrenning kan gi alvorlig konsekvenser seinere i livet.

For å unngå solskader er det viktig å beskytte seg med gode solkremer. Følge din hudterapeuts råd. I tillegg til å beskytte seg med klær på de utsatte områder og ta pauser fra sola.

DETTE KAN DU ENKELT GJØRE SELV Hvis uhellet først er ute, hva gjør du da? Om du kjenner at huden blir rød og oppsvulmet, og at den svir og er veldig varm, betyr det at du har blitt ordentlig solbrent. Det viktigste du da kan gjøre er å unngå solen helt, og holde deg i skyggen inntil huden har blitt helt leget. Etter dette må du være veldig påpasselig med å ikke bli brent igjen. Når du kommer innendørs må du kjøle ned brannskaden umiddelbart: DU KAN TA EN KALD DUSJ, ELLER KJØLE DET BRENTE OMRÅDET MED KALDE OG FUKTIGE HÅNDKLÆR OG EN KJØLEBALSAM, MEN DET ER VIKTIG AT VANNET IKKE ER ISKALDT, Iskaldt vann øker nemlig blodsirkulasjonen for mye. Da klarer ikke huden å roe seg ned og den kan også bli ytterligere skadet.  Er du i tvil om hvilken krem du bør velge, er det lurt å rådføre deg med en av våres hudterapeuter. Dersom du får blemmer bør du oppsøke lege.

65 views0 comments

Comments


bottom of page