top of page

VISSTE DU AT DE FLESTE FURER OG RYNKER I ANSIKTET ER ET RESULTAT ER SOLLYS, IKKE ALDER?

Updated: Apr 10


Når du blir eldre, dannes ikke nye hudceller like raskt, og det ytre hudlaget blir tynnere. Det gjør huden din blir dårligere til å holde på fuktigheten enn tidligere. Produksjonen av kollagen og elastin synker, og det gjør nettverket av tråder i underhuden mindre stramt. Huden blir som følge av dette både slappere og grovere.

Men

De fleste furer og rynker i ansiktet er et resultat av sollys, ikke alder.

SOL ELDER HUDEN RASKERE

Slappere hud og rynker er en naturlig del av aldringen. Men ultrafiolett stråling (UV-stråling) fra sola framskynder prosessen betraktelig. De fleste furer og rynker i ansiktet er et resultat av sollys og ikke alder. UV-strålene lager rynker ved å bryte ned kollagenet i huden. I tillegg skades arvematerialet (DNA) i hudcellene. Dette kan føre til fregner, føflekker og andre fargeforandringer i huden.

RYNKER

Det finnes to typer rynker, dynamiske og statiske. Førstnevnte er egentlig ikke rynker, men linjer som er blitt tegnet av dine ansiktsuttrykk, f. eks smiling. Disse rynkene får du når du gjør ulike grimaser med ansiktet. Statiske rynker er hovedsaklig skapt av overeksponering av sollys og tobakksrøyking. De oppstår oftest rundt øynene der huden er tynnere.

Vi har meget gode dagkremen som gir huden den optimale beskyttelse som huden trenger

Sjekk her:

74 views0 comments

Comentarios


bottom of page