top of page

Har du ungdom i huset? Har du ungdom med Akne/kviser?

Updated: Oct 11, 2023

Når man kommer i puberteten øker talgproduksjonen og for særlig jenter som begynner med sminke, er da viktig å rense huden med et tilpasset produkt, gjerne morgen og kveld.

Gutter som bruker mye stylingprodukter på håret eller hodeplagg som lue/caps, eller trener mye er ekstra utsatt for kviser. Det kan være flere ulike årsaker at det anbefales rens morgen og kveld.

I utgangspunktet har barn og ungdom en frisk hud som har lite behov for tilførsel av fuktighet utenfra. Som hos voksne er solbeskyttelse her det viktigste i tillegg til kuldekrem om vinteren.

Feil produkter kan gjøre vondt verre, slik at huden reagerer med å lage flere kviser.

Det gjelder å finne riktig balanse. Ikke vent for lenge med å oppsøke hjelp.


Riktig veiledning og hudpleierutiner kan gjøre underverker for huden. Kviser under puberteten er veldig vanlig og det er derfor mange som tenker at dette er noe som går over, og som ikke er så farlig siden det rammer nesten alle ungdommer i varierende grad. Allikevel er det god forskning på at det å ha kviser kan gi en sterk påvirkning av livskvalitet og selvfølelse i sårbare ungdomsår. Det er derfor viktig å ta dette på alvor og oppsøke hjelp. Særlig gjelder det ved arrdannende kviser. Det er betydelig lettere å behandle kviser enn å behandle kvisearr, slik at det gjelder å være tidlig ute. På Lillehammer SPA finner du dyktige hudterapeuter med over 25 års erfaring.

En ansiktsbehandling for ungdom hos oss vil bestå av:

Hudanalyse - Rens - Vakumtrykk behandling ved behov ( for effektiv fjerne sorte prikker og porer) - Peeling - Utklemming -i tillegg til

Råd og veiledning på hvordan man skal pleie huden på best mulig måte hjemme.Huden er noe vi kommer til å ha for resten av livet, er det ikke da viktig og ta vare på den også?

Det krever ikke mye å ta vare på huden sin. Det gjelder å ha gode hudpleierutiner akkurat som å pusse tennene, greit å starte fra man er ung, så er det meste gjort.

Vi fører gode effektive profesjonelle hudpleieprodukter, var eneste produkter vi fører er nøye håndplukket og kvalitets-testet av oss før vi anbefaler de videre

Dette for å sikre høy kvalitet og best mulig resultat. 

Lillehammer SPA AS, Strandpromenaden 79, 2609 Lillehammer

Sentralbord Tlf. 61252672


bottom of page